Ismael

Ohlédnutí za ročníkem 2011

2012  Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ohlédnutí za ročníkem 2011
Bře 012012

Letos na jaře konečně nastal čas, abychom s jistým odstupem zhodnotili, jak idea celé nadace v prvním (zkušebním) ročníku dopadla. V první řadě jsme dostali dva výstupy od organizátorů loňské vybrané hry Cold Cityzávěrečnou zprávu zaměřenou na financování a shrnutí zaměřené na průběh samotné organizace – čímž naplnili pravidlo k udělení zbytku věnované částky. Přípravy, průběh a nakonec i ohlasy od účastníků a cépéček jsme průběžně sledovali a závěrečná zpráva nás tak jen utvrdila, že 22.000 Kč rozhodně nebyly peníze marně vyhozené z okna a naše očekávání se tak naplnila. Při rozmýšlení, jak dál, jsme se však potýkali i s dalšími faktory.

Nadace pro larp Beta: Výsledky

2011  Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nadace pro larp Beta: Výsledky
Kvě 012011

(Vydáno 1. 5. 2011 na portálu Larpy.cz.)

V listopadu 2010 jsme ohlásili vznik Nadace pro larp. Do konce března se nám přihlásily čtyři projekty, více či méně pracovně označené jako Folklór, Stalker, Steampunk, Cold City (pod názvy najdete odkazy na zaslané texty.) Na nás bylo rozhodnout, komu peníze, celkem 22.000 Kč, přiklepneme, zda-li vůbec někomu.

Nadace pro larp Beta

2011  Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nadace pro larp Beta
Zář 282010

(Vydáno 28. 9. 2010 na portálu Larpy.cz.)

Nové larpy nevznikají. Recyklují se myšlenky a postupy ze starých „osvědčených“ akcí. Zvyšuje se účastnický poplatek a začíná narážet na hranice toho, kolik jsou hráči ochotni ještě platit. Organizátoři by i organizovali, ale není za co. Dotovat ze svého nechtějí a z hráčských poplatků akci nezaplatí. Opravdu vidíme konec larpů v Čechách – kvůli penězům?