Ismael

Bře 012012

Letos na jaře konečně nastal čas, abychom s jistým odstupem zhodnotili, jak idea celé nadace v prvním (zkušebním) ročníku dopadla. V první řadě jsme dostali dva výstupy od organizátorů loňské vybrané hry Cold Cityzávěrečnou zprávu zaměřenou na financování a shrnutí zaměřené na průběh samotné organizace – čímž naplnili pravidlo k udělení zbytku věnované částky. Přípravy, průběh a nakonec i ohlasy od účastníků a cépéček jsme průběžně sledovali a závěrečná zpráva nás tak jen utvrdila, že 22.000 Kč rozhodně nebyly peníze marně vyhozené z okna a naše očekávání se tak naplnila. Při rozmýšlení, jak dál, jsme se však potýkali i s dalšími faktory.
Continue reading »

Zář 282010

(Vydáno 28. 9. 2010 na portálu Larpy.cz.)

Nové larpy nevznikají. Recyklují se myšlenky a postupy ze starých „osvědčených“ akcí. Zvyšuje se účastnický poplatek a začíná narážet na hranice toho, kolik jsou hráči ochotni ještě platit. Organizátoři by i organizovali, ale není za co. Dotovat ze svého nechtějí a z hráčských poplatků akci nezaplatí. Opravdu vidíme konec larpů v Čechách – kvůli penězům?
Continue reading »